Ga naar de inhoud

THE VENETIAEN WILD DAYS IN HAWAII OUTFIT AL DAN NIET MET SURFPLANK

HOEGAARDEN –Op vrijdag 21 juli, de nationale feestdag presenteert Den Venetiaen ‘The Venetiaen Wild Days’, op het Gemeenteplein in Hoegaarden, vanaf 18 uur. Het wordt rocken, schuren en knallen en sowieso moet het dak eraf. Een surfplank en hawaii hemd zijn de ideale accessoires voor deze avond.

Op 21 juli presenteren de organisatoren de Surf & Garage Edition  met een affiche om duimen en vingers van af te likken. Alnico Wave Generation is ontstaan uit de smeulende as van garagebluescombo Boogerman, en zet met de reverbknop op maximum resoluut koers naar onstuimige doch besurfbare golven. Verwacht een kruiwagen vol kakelverse surfy gitaardeuntjes.

Het is niet de eerste keer dat er op 21 juli bij Den Venetiaen activiteiten worden georganiseerd: hier in 2017

Met Surfer Joe komt wellicht al meteen de ambassadeur van de pure surf muziek op de kiosk. Actief sinds de jaren 90 en met meer dan 1000 concerten, festivals en evenementen in de VS en Europa op de teller, heeft Surfer Joe een stevige reputatie opgebouwd in het genre. Met de echte, authentieke, compromisloze surf muziek brengt hij de ware, vroege jaren 60 California vibe tot in Hoegaarden.

CHIFF CHAFFS

Maar uiteindelijk moet het dak van die kiosk af! Een kolfje naar de hand van de nu al legendarische Chiff Chaffs uit Kortrijk. Dit wordt  no-nonsense rock ’n roll, in een vet jaren 70 psychotisch sausje. Chiff Chaffs is pure, rauwe energie. Schreeuwend of instrumentaal brengen ze een kolkende mix van trashy garage, surf, rockabilly en punk.

Om tussen al dat lekkers door het surffeest op kookpijl te houden, verlaten vinyl DJ’S en wandelende muziek encyclopedieën Inspector Clay & Jenz Von Trapp per hoogste uitzondering de Gentse Feesten. Purend uit hun enorme platencollectie draaien ze  een eigenwijze mix van rock ’n roll, psychobilly, surf, country, punk, reggae,… Bekend volk trouwens want Jenz is al eens het café komen omkeren met Thee Andrews Surfers. – HCH

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email