Ga naar de inhoud

TEST JEZELF OF JE KAN TIJDRIJDEN

TIENEN – Wielrennen zit in de lift in ons land nade mooie prestaties van de Belgen op het wereldkampioenschap. Ook in het tijdrijden verdedigen we ons uitstekend. Maar de fietsersbond Tienen geeft aan iedereen de kans om te testen of hij goed kan tijdrijden. Weer of geen weer. Voor een autoloze zondag in Tienen kan men opnieuw rekenen op de vrijwilligers van Fietsersbond Tienen.

Bij een vorig kampioenschap tijdrijden © Paul Vandeneynde

Op zondag 17 september organiseert de Fietsersbond  voor de tweede keer het Tiense kampioenschap tijdrijden. Het wordt een leuke dag met enige competitiviteit en een aangenaam sfeertje. De straten op het parcours worden volledig verkeersvrij gemaakt.
Dankzij Streetfood kan je er ook terecht voor een hapje en een drankje. Tussen de wedstrijden is er tijd en ruimte tot het sterken van de innerlijke mens, het laven van de dorst, het testen van cargofietsen of velomobiel, plezier maken, etc.

Vanaf 14.30 uur wordt er gestart. Vanaf 13.45 uur kan je je ook ter plaatse aanmelden, ter hoogte van Streetfood aan de Waaiberg 72. Er zijn verschillende reeksen als stadsfietsen, cargofietsen, ligfietsen, estafette, racefietsen, kinderen, velomobiels …De races vinden plaats op een vernieuwd parcours met start aan de Waaiberg,  over de Grote Markt en de Tiense binnenstad.. – HCH

Info en inschrijvingen hier.