Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

TENTOONSTELLING AAN TAFEL! MET PROEVERTJES EN KOOKWORKSHOP

HOEGAARDEN – Tijdens interviews en kookmiddagen in het Fedasil opvangcentrum voor asielzoekers van Broechem vertelden de bewoners wat hen naar België bracht en welk eten hen terugvoert naar hun moederland. Hun verhalen en lievelingsgerechten werden door De Verhalenweverij gebundeld in een fototentoonstelling ‘Aan tafel!’. Dit najaar strijkt de reizende expo ‘Aan tafel!’ neer in de bib van Hoegaarden . Op zaterdag 28 oktober tussen 10 uur en 12 uur wordt de tentoonstelling feestelijk geopend en krijgt de bezoeker een culturele smaakexplosie.

© Aan Tafel!

Men kan ‘Aan tafel’ ontdekken op drie locaties in Hoegaarden. In de bibliotheek waar tijdens de tentoonstelling proevertjes worden gegeven, op de kookworkshop in het parochiecentrum, of in de Wereldwinkel waar de producten in de kijker staan.

De tentoonstelling in de bib loopt tot 3 december.  Ontdek de verhalen en lievelingsgerechten van de bewoners van Fedasil Broechem, vastgelegd op beeld door fotografe Griet Van Wesemael. Tot 3 december kan je de fototentoonstelling gratis bezichtigen tijdens de openingsuren. Bij de fototentoonstelling hoort ook een gelijknamig boek, te leen in de bib.

Kook jij graag? Proef je graag nieuwe gerechten? Schuif mee aan tafel tijdens de kookworkshop in het parochiecentrum. Samen een driegangenmenu maken: hapjes uit Algerije, soep uit Syrië/Palestina en een hoofdgerecht uit Irak. Daarna proeven van de heerlijke gerechten en de afwas doen. De recepten krijg je mee naar huis. Verwacht einde: 14 uur. Deelname aan de kookworkshop kost 5 euro. Inschrijven via bibliotheek@gemhoegaarden.be . Het aantal plaatsen is beperkt.

In de Oxfam-Wereldwinkel vind je allerlei producten in de kijker. Ontdek er (exotische) ingrediënten en ga zelf culinair aan de slag. Meer info over het project via deze link. – HCH