Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

SUPERFLITSPAAL OP OMLEIDING IN OPLINTER: VERKEERSMAATREGELEN IN CENTRUM

TIENEN / REGIO – De stad Tienen plaatse een verplaatsbare superflitspaal in de Sint- Hubertusstraat. Die straat is gelegen op de lokale omleidingsroute voor de rioleringswerken in Oplinter. Door de toename van het aantal voertuigen is het nuttig om extra handhavingsmiddelen in te zetten om de veiligheid in de straat te garanderen. In de komende periode zal de flitspaal ook op andere locaties opgesteld worden. 

Superflitspaal Lidar © Vias

De stad Tienen zal gedurende een week in de Sint-Hubertusstraat een superflitspaal of verplaatsbare Lidar inzetten. Dit toestel meet de snelheid met een lasersysteem. Het is de eerste keer dat dit innovatieve systeem in de politiezone Getevallei wordt gebruikt. 

De Sint-Hubertusstraat is niet toevallig gekozen. De straat is gelegen op de lokale omleidingsroute die van toepassing is voor de rioleringswerken in Oplinter. Al voor de start van de werken stelde een meettoestel vast dat er geregeld te snel gereden wordt. Inmiddels werden er al snelheidsremmende maatregelen genomen. Gezien de toename van het aantal voertuigen door de omleiding, vond de stad het belangrijk om naast bemande acties, hier ook extra handhavingsmiddelen in te zetten om de veiligheid in de straat te garanderen. 

BEAUDUINSTRAAT EN BROEKSTRAAT

Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 mei  wordt de Beauduinstraat in het gedeelte tussen het Kapucijnenplein en de Veemarkt, afgesloten voor nutswerken. Er wordt een omleiding voorzien via de Lombardstraat – Grote Bergstraat – Veemarkt. De rijrichting in de Lombardstraat zal worden omgekeerd en de Kleine Bergstraat zal doodlopend worden ter hoogte van het kruispunt met de Beauduinstraat tijdens de duur van de werken.

Op dinsdag 21 mei ’24 van 05 tot 13 uur wordt de Broekstraat ter hoogte van huisnummer 5 afgesloten voor rioleringswerken. Er zal geen omleiding voorzien worden, aangezien de Broekstraat reeds afgesloten is omwille van de dinsdagmarkt. – HCH