Ga naar de inhoud

SUIKERROCK VUURT EEN NIEUWE REEKS NAMEN AF VOOR DE ZATERDAG: PORTLAND, BRIHANG, EQUAL IDIOTS, ROYEL OTIS EN ILA

TIENEN – Oscar and the Wolf en Faithless vormen het heilige tweespan dat de affiche van zaterdag 3 augustus trekt, maar alsof dat niet genoeg is laat Suikerrock een nieuwe reeks kanjers los voor die tweede dag van Suikerrock: Het funky blackwave., het herboren Portland, woordenkunstenaar en rapper Brihang, Kempische punkrockers Equal Idiots, het Australische duo Royel Otis en Nieuwe Lichting winnaars ILA. Dat wordt de zaterdag op het hoofdpodium.

Neem daarbij nog een closing party op The Cube met de nieuwe ster aan het d&b firmament, Used, dan kan die festivalzomer er niet snel genoeg zijn. Of om het met Royel Otis (Sophie Ellis-Bextor) te zeggen: ‘DJ, gonna burn this goddamn house right down!’

Op Suikerrock

Suikerrock 2024 vindt plaats van vrijdag 2 tot en met zondag 4 augustus, op de terreinen van de Tiense Suikerraffinaderij in Tienen. Combitickets en dagtickets voor vrijdag en zaterdag zijn reeds beschikbaar. De line-up voor zondag, en de namen voor de twee zijpodia The Cube en The Palace volgen snel.

 Het is wel degelijk blackwave. of ook wel blackwavedot: Magistrale hiphop van eigen bodem met een jazzy funky kantje. Portland, dat is de wereld van Jente Pironet. Een muzikaal zondagskind met een grote vertelkracht en een indrukwekkend stembereik. Portland is een band met een duidelijk DNA. Sinds de finaleplaats in Humo’s Rock Rally 2016 en winst van De Nieuwe Lichting 2019 ging het hard voor Portland.

Zeg niet zomaar ‘de rapper uit Knokke’, want Brihang is een woordkunstenaar die meer affiniteit heeft met vaderlandse dichters dan met de traditionele macho hiphop. Inmiddels al tien jaar geleden leerden we hem kennen dankzij De Nieuwe Lichting.

Die verdomde Nieuwe Lichting toch. Het lijkt of zowat elke band op de Suikerrock affiche een product is van deze Studio Brussel wedstrijd. Zo ook het garagerock duo Equal Idiots die in 2016 wonnen met de oorwurm ‘Salmon Pink’. Complexloze uptempo gitaarrock uit de Noorderkempen, gemaakt voor zweterige moshpits. Niet alleen muzikaal ging het Equal Idiots voor de wind: Frontman Thibault Christiaensens kreeg een job aangeboden als presentator bij Studio Brussel en is elke ochtend vanaf 6 uur te horen, samen met Fien Germijns in de Ochtenshow.

Royel Maddell en Otis Pavlovic, inderdaad vandaar de naam, is een Australisch duo dat ons sinds 2019 verblijdt met het soort zonnige indie gitaarpop waar zelfs Statler en Waldorf vrolijk van worden.Het podium blijkt de biotoop te zijn van deze ‘Aussies’. Vorig jaar waren ze één van de revelaties van Pukkelpop, en met de release van ‘Pratts & Pain’ schieten ze als een raket richting onsterfelijke indieroem. Op 3 augustus brengen deze ‘Aussies’ ongetwijfeld de zon mee naar Suikerrock.

Ilayda Cicek is 25 jaar oud en brengt met ILA rauwe en eerlijke minimalistische rock. ‘Leave me dry’, het nummer waarmee ze De Nieuw Lichting 2022 won, doet meer dan eens denken aan vintage PJ Harvey.

Een gigantisch popfeest met Anne-Marie Lost Frequencies, Anne-Marie, Froukje, Joost, Compact Disk Dummies, Pommelien Thijs en DIKKE op vrijdag 2 augustus,  en een dikke indiepop line-up op zaterdag 3 augustus met Oscar and the Wolf, Faithless, blackwave., Portland, Brihang, Equal Idiots, Royel Otis, ILA en USed – HCH

Tickets hier