Ga naar de inhoud

STEUN BRIENE EN FLORE OP HET WERELDKAMPIOENSCHAP TRAMPOLINESPRINGEN

HOEGAARDEN – Reeds 5 jaar trainen Briene Borgugnons (12j) en Flore Voets (11j), beiden fiere Hoegaardiers, bij Turn Around Bierbeek voor de sport trampoline. Op 27 mei 2023 werden ze samen Belgisch kampioen in de discipline “synchroon” in Brugge. Nu zijn Briene en Flore geselecteerd voor het WAGC, het wereldkampioenschap voor de jeugd,  in het trampolinespringen synchroon. Maar omdat er weinig media-aandacht is moeten de jonge kampioenen dit zelf bekostigen, wel 3000 euro per gymnast. Vandaar dat acties werden opgezet, zoals o.a. een cupcakeverkoop.

Briene en Flore

Synchroon betekent dat ze samen, op verschillende trampolines, twee reeksen van 10 sprongen zo gelijk mogelijk moeten uitvoeren. Hierbij krijgen ze punten voor: gelijkheid, uitvoering en moeilijkheid. De gymfederatie GYMFED had een limiet opgelegd om naar het WAGC (wereldkampioenschap trampoline voor jeugd) in Birmingham, van 9 tot 19 november,  te mogen gaan.

Als enig Belgisch duo in hun leeftijdscategorie behaalden ze deze. Om dit te bereiken trainen de meisjes al 5 jaar 5x/week bij TurnAround Bierbeek. En nu is het zover. Wie helpt deze Hoegaardse toppers om hun droom waar te maken. Bekijk de steunacties waarbij men ook kan doneren hier.

Om hen te steunen wordt een grote Cupcake actie georganiseerd. Deze worden verkocht tegen 2 euro per cupcake,  op zondag 3 september op het Gemeenteplein van Hoegaarden tussen 9 en 14 uur, en op zaterdag 16 september van 13 tot 17.30 uur aan de sporthal. Op voorhand bestellen voor afhaling kan ook door te mailen naar els@hetbrood.be – HCH

 

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email