Ga naar de inhoud

STEF GORIS VOORZITTER EN LIJSTDUWER VAN PRO LINTER: MET KANDIDATEN UIT ANDERE PARTIJEN 

LINTER / REGIO – Het is nog een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. In Tienen is er al de nieuwe partij ‘Durf’ gelanceerd, nu komt er in Linter ‘Pro Linter’. Met oud-burgemeester Stef Goris als voorzitter. Op precies een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen gaat de nieuwe lokale beweging ‘PRO Linter’ officieel van start. De beweging wil, over de klassieke partijgrenzen heen, geëngageerde inwoners verbinden om het toekomstig beleid in Linter vorm te geven, zo luidt het.

‘PRO Linter’ is een initiatief van onder meer voormalig burgemeester Stef Goris, die binnenkort terugkeert naar zijn thuisbasis. “Samen met mijn gezin wilden we reeds langer terug naar onze roots, en al vrij snel voelde ik weer de passie om me in te zetten voor onze mooie landelijke gemeente, samen met zoveel anderen”, aldus Goris.

Stef Goris in zijn topjaren als politicus

Daarop nam Goris het initiatief om met verschillende, reeds geëngageerde, inwoners in gesprek te gaan. “De traditionele partijpolitiek speelt op lokaal niveau weinig rol. In onze dorpen draait het eerder om wederzijds vertrouwen, om het geloof van mensen in mekaar en in hun inzet voor hun wijk, dorp of gemeenschap”, zo vervolgt hij.

Zowel de voorzitters als spitskandidaten van drie bestaande lokale politieke partijafdelingen besloten mee hun schouders onder de nieuwe beweging te zetten. Het jonge, erg betrokken gemeenteraadslid Bettina Sandermans (Vooruit) werd unaniem aangeduid als lijsttrekker, op plaats twee gevolgd door gemeenteraadslid voor CD&V, Joeri Dewelde (vanaf heden onafhankelijk). “Ik geloof heel sterk in deze nieuwe, lokale beweging, in haar waarden en haar visie en in de mensen die er achter staan, en heb daarom besloten om mijn engagement voor onze mooie gemeente samen met hen verder te zetten”, aldus Joeri Dewelde. Ook gemeenteraadsleden Ronny Puyneers (Open VLD) en Raf Dewelde (N-VA) zullen een prominente rol op de lijst vervullen. Stef Goris (onafhankelijk), voorzitter van PRO Linter, zal de lijst duwen.

Alvorens de lijst verder vorm te geven doet de nieuwe beweging nu een oproep naar geïnteresseerde inwoners om in de komende maanden samen haar visie verder te verfijnen en de beweging mee te steunen.

De beweging gaat nu de komende maanden op pad om zoveel mogelijk te luisteren naar inwoners, verenigingen en organisaties. Zij zullen immers mee de pen vasthouden voor het finale verkiezingsprogramma en het toekomstig beleid in Linter.  – HCH