Ga naar de inhoud

STANDAARD NEERWINDEN GAAT DOOR ALS NEERWINDEN FC

NEERWINDEN – Na maanden van onduidelijkheid is de kogel door de kerk: ook volgend seizoen zal er worden gevoetbald in Neerwinden. Dat werd na de laatste thuismatch van Standaard Neerwinden aangekondigd. Een nieuwe bestuursploeg staat klaar en zal verder werken wanneer de huidige voorzitter aan het einde van het seizoen zijn 22-jarig mandaat neerlegt. De nieuwe ploeg zal wel onder een nieuwe naam opereren: Neerwinden FC.

“Met de nieuwe naam willen we vooral tonen dat er een nieuwe ploeg klaarstaat”, zegt voorzitter Maarten Swinnen. “Want, dat is belangrijk: Neerwinden FC is geen verhaal van één voorzitter die de grote baas zal spelen. We hebben met mezelf, Junior Michaux, Indy Holsbeek en Johan Cans sterke mensen samengebracht die de club door een door kennen.”

De mannen achter de voetbalclub

“ Dat kernbestuur wordt aangevuld met geëngageerde vrijwilligers zoals trainer Mathias Geysens en jeugdverantwoordelijke Gilles Froidcoeur. Verder zijn er al heel veel mensen die zich als vrijwilliger hebben aangeboden. Alle handen zullen nodig zijn. Dus iedereen die vrijwilliger wil zijn, is meer dan welkom.”

“Dit moet een club voor en door Neerwinden worden, met sterke wortels in de lokale gemeenschap,” zegt bestuurder Indy Holsbeek. “Neerwinden FC wordt een ploeg die voetbalplezier en vriendschap vooropstelt. Iedereen is welkom en moet zich hier thuis kunnen voelen. Pas in de tweede plaats komt het voetbal. Neerwinden FC wil voor attractief en fair voetbal staan.”

“De nieuwe organisatie moet de tijd krijgen om te groeien, want de uitdagingen zijn heel groot”, beseft bestuurder en kapitein van de huidige eerste ploeg Junior Michaux. “Omdat het er lang op leek dat de club na dit seizoen volledig zou stoppen, hebben veel spelers en trainers voor volgend jaar al elders onderdak gevonden. Dat geeft ons de kans om van het volgende seizoen een echt overgangsjaar te maken. Volgend seizoen starten we met twee ploegen: een reservenploeg en een ploeg in de U17-reeks.”

Bestuurder Johan Cans waarschuwt wel dat het eerste seizoen niet vanzelfsprekend zal zijn. “Tegen eind volgend seizoen willen we onze bestuursploeg en vrijwilligersploeg volledig uitgebouwd hebben, zicht hebben op een volledige eerste ploeg, samen met het stadsbestuur een oplossing vinden voor de accommodatie, evenementen organiseren en in gesprek gaan met sponsors. Iedereen die dus voor ons zal spelen, moet beseffen: dat eerste jaar wordt moeilijk en er ligt veel werk op de plank.” – HCH