Ga naar de inhoud

SPORTREGIO ORGANISEERT DRIE LOOPWEDSTRIJDEN: LOOPCRITERIUM GETEVALLEI

REGIO –   ILV Sportregio Getevallei, is een samenwerkingsverband tussen gemeenten en steden Linter, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Tienen en Zoutleeuw. Het doel is sportpromotie (non-profit). Met de steun van Sport Vlaanderen organiseren ze  een laagdrempelig loopcriterium met drie  deelnemende loopwedstrijden in Vissenaken/Tienen, Glabbeek en Zoutleeuw.

ILV Sportregio Getevallei bereidt zich voor op een  opwindende sportieve ervaring met de lancering van hun allereerste “Loopcriterium  Getevallei”. Dit laagdrempelig loopklassement belooft drie adembenemende loopwedstrijden in de omgeving van de Getevallei, en nodigt loopliefhebbers van alle niveaus uit om deel te nemen.

Kerstrun in Zoutleeuw

De reeks start met de ‘T-Run in Vissenaken’, die plaatsvindt tijdens de plaatselijke dorpsfeesten op zaterdag 2 september. Vervolgens staat ‘Glabbeek Loopt’ gepland op zondag 22 oktober, waar deelnemers de kans krijgen om het landelijke Glabbeek al rennend te verkennen. De serie wordt afgesloten met ‘Kerstcorrida Zoutleeuw’ op zondag 10 december, waar de feestelijke sfeer van de kersttijd samensmelt met sportieve inspanningen.

Bij deelname aan één van de drie wedstrijden worden deelnemers automatisch ingeschreven in het loopcriterium en opgenomen in het eindklassement. Van de drie wedstrijden tellen je twee snelste tempo’s voor het klassement. Dus geen probleem als je er een wedstrijd niet bij kan zijn. De klassementen worden opgedeeld per geslacht met categorieën voor de korte afstand (5 tot 6 km) en de middellange afstand (10 tot 12 km). – HCH

Info hier