Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

 SOLAR TEAM MET HOEGAARDIER EN TIENENAAR VESTIGT BELGISCH RECORD

HOEGAARDEN / TIENEN / AUSTRALIË – Op 21 oktober reed het Innoptus Solar Team de kwalificatieronde voor de Bridgestone World Solar Challenge, het wereldkampioenschap voor zonnewagens dat plaatsvindt in Australië. Ze konden een tijd neerzetten van 1:57.81 en mogen daarmee op zondag als tweede starten aan de wedstrijd. Het werd een Belgisch record. In het Innoptus Solar Team ook een Hoegaardier Mick De Zeine en een Tienen Jef Suy.

Hoegaardier Mick De Zeine bij de Infinite

De studenten van de KU Leuven reden de kwalificatieronde voor de wedstrijd. Ze konden met de Infinite, de 10de Belgische zonnewagen, de kwalificatieronde afleggen in 1:57.81 en zetten daarmee een nieuw Belgisch record neer. Het vorige Belgisch record werd gevestigd in 2019 met de BluePoint. Dankzij deze recordtijd mogen ze als tweede starten aan de wedstrijd.

Het team kon deze recordtijd neerzetten dankzij de nieuwe, verbeterde wagen. Er zijn heel wat wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de zonnewagen van 2019. De wagenvorm is veranderd naar een gestroomlijnde kogelvorm met slechts drie wielen, wat heeft geleid tot een verbeterde wegligging. Bovendien is er gewerkt aan een zelfontwikkelde motor. Dankzij deze verbeteringen en een uitgebreide voorbereiding slaagden de studenten erin om de kwalificatieronde vandaag nog sneller af te leggen. – HCH