Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

SOCIALE ONRUST BIJ HET VROEGERE PALL IN OVERLAAR: EERSTE ONTSLAGEN VALLEN

HOEGAARDEN – Gisteren, donderdag verzamelden een aantal werknemers voor het voormalige Pallgebouw in Overlaar. Het ging om werknemers van Cytiva, het vroegere Pall Life Sciences, dat in Klein Overlaar trouwens met uitbreidingswerken bezig is.  Vakbonden en personeel verzamelden omdat 61 werknemers hun job dreigen te verliezen. Na de protestactie is de directie overgegaan tot effectieve ontslagen, 26 in totaal.

 EERSTE ONTSLAGEN

Het bedrijf wil de weekendploeg stopzetten, omdat er een overbezetting is. Werknemers moeten via een online formulier kiezen of ze naar de weekploeg willen gaan of  vrijwillig ontslag nemen.

Het gebouw in Klein Overlaar

De werknemers en vakbonden gaan niet akkoord met de beslissing van de bijzondere ondernemingsraad om de weekendploeg, goed voor 61 werknemers, stop te zetten.  En zeker niet met de manier waarop. Wie zou kiezen om ontslag te nemen zou geen recht hebben op een werkloosheidsuitkering. De directie heeft hier niet op gewacht en heeft effectief personeel ontslagen. De rest gaat vermoedelijk noodgedwongen naar de weekploeg.

Het bedrijf Pall Life Sciences in Hoegaarden, aan de Reugelstraat, opende vier jaar geleden een nieuw gebouw en bouwt nu een ondergrondse parking voor 157 auto’s.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het aanleveren van processystemen en oplossingen binnen de biotech – en farmaceutische industrie.

Het bedrijf heeft een hele geschiedenis achter de rug met heel wat naamsveranderingen: eerst als Newform het bedrijf van vader Huynen, toen nog in Hoegaarden het ‘collefabrikske’ genoemd, omdat er kragen gemaakt werden, o.a. voor pastoors. Toen het in 1999 aan Atmi, later overgenomen door Pall verkocht werd, waren er 45 werknemers. Daarna ging het naar 700. Nu is het dus Cytiva geworden. – HCH