Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

SNELLE DAGVAARDING NA WEERSPANNINGHEID EN KOPSTOOT OP AGENT

LANDEN / REGIO – De politiezone Getevallei meldt een geval van agressie op de politie. Tijdens een interventie kreeg een collega een kopstoot. Agressie, op welke manier dan ook, wordt niet getolereerd. In de ochtend van zaterdag 2 september 2023 werd de PZ Getevallei opgeroepen voor een verkeersongeval, waarbij een bestuurder zijn band had stuk gereden op een borduur. De bestuurder was reeds vertrokken, zijn ouders waren ter plaatse bij het voertuig.

Aangehouden © Politie Getevallei

Wanneer de agenten de bestuurder wilden ondervragen over het ongeval, bleek de man reeds in zijn bed te liggen. Bij het wekken reageerde de verdachte geagiteerd. Hij was duidelijk onder invloed van alcohol. Wanneer de agent bleef aandringen, zette de verdachte zich recht en gaf een kopstoot in de richting van de agent. Deze kon de kopstoot nog vermijden.

Vervolgens begon de verdachte te slaan en te stampen naar de agenten, waarop verdachte diende geboeid te worden. De verdachte bleef tegenwerken en werd eveneens verbaal agressief. Tijdens het overbrengen naar de combi gaf de verdachte nog twee kopstoten naar een agent, waarvan één niet ontweken kon worden. De agent geraakte gewond aan vier tanden. Uiteindelijk kon de verdachte worden overgebracht naar het commissariaat, waar hij positief testte op alcohol en cocaïne.  

 De verdachte, een man van 43 jaar oud uit Landen, ontkende de feiten en ontkende cocaïne gebruikt te hebben. Het parket van Leuven heeft besloten hem te dagvaarden volgens de procedure van het snelrecht. Hij moet zich begin oktober verantwoorden voor opzettelijke slagen aan een agent, smaad en weerspannigheid bij de correctionele rechtbank van Leuven. Ook werd zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De omstandigheden van het verkeersongeval worden nog verder onderzocht.  – HCH