Ga naar de inhoud

SINTERKLAAS DOET ZIJN INTREDE ZONDAG

HOEGAARDEN – Op zondag 19 november doet Sinterklaas zijn officiële intrede in Hoegaarden, dit in een organisatie van Dag Sinterklaas in Hoegaarden en de gemeente. De voorbereidingen zijn al een tijd aan de gang. Uiteraard moest de Sint met de burgemeester bellen om te zien of het die dag kon in Hoegaarden.

De intrede vindt dus plaats op zondag 19 november. De stoet, die bestaat uit het paard van Sinterklaas en een oldtimersstoet vertrekt om 13.30 uur aan het klooster Mariadal, richting Gemeenteplein. Daar worden ze ontvangen door Toets. Iedereen vraagt zich ook af of de burgemeester dan zijn sjerp weer zal vinden. Daar wordt een spel rond opgebouwd.

De intrede van Sinterklaas vorig jaar

Er zullen ook kermis,  schmink en danseressen voorzien worden. Via een hindernissenparcours kunnen kinderen hun pieten diploma kunnen halen. Sarah van de Voice zal voor de muzikale noot zorgen. Er wordt een groot podium voorzien met lekkers voor iedereen.

Bekijk hier de film van de voorbereidingen. In de film zien we de Sint met de burgemeester bellen, de Pieten die zich voorbereiden, zelfs ruzie tussen de Pieten en een luie Piet die slaapt. Er komt een kubb wedstrijd tussen de pieten, en een voorbereidende vergadering van de intreden op 19 november. Eén Piet leert schilderen, een andere wordt dan weer gepest, maar alles komt goed. – HCH