Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

SCHRIJF IN VOOR EEN DICTEE, TAALSPELLETJES EN EEN HILARISCHE SPELLING BEE

HOEGAARDEN – Op vrijdag 6 oktober om 19.30 uur gaan de deuren van de bibliotheek open. Om 20 uur is er immers ‘De Schrijfwijzen’, een leuk spel waar iedereen aan kan meedoen, tenminste als je Nederlandstalig bent. Er zijn nog plaatsen over en men mag nog inschrijven tot de dag zelf. De winnaar ontvangt een mooie prijs en krijgt een gouden ticket om bij de VRT nationaal door te breken.

Wat mogen de kandidaten  verwachten? Een leuke avond vol spelplezier, gepresenteerd door  bekende Hoegaardier Chris Michel.. Het spel telt drie rondes: een traditioneel dictee, een multiple choice en een spelling bee .

Taalspelletjes in het rustige decor van de bib

Het is veel meer dan een gewoon dictee alleen. Er is ook een multiple choice over spelling waarbij letters kunnen verzameld worden om een zo lang mogelijk woord samen te stellen. Als toemaatje volgt er nog een spelling bee, een leuk spelletje, waarbij men mondeling een woord moet spellen. Let op, bij de minste hapering ligt men eruit. Hier is dus concentratie de boodschap.

Wat valt er te winnen? Toffe prijzen en eeuwige roem! Trommel je taalminnende vrienden op en speel mee met het dictee, op vrijdag 6 oktober om 20 uur in de bib. Deelname is gratis. De Schrijfwijzen is een initiatief van Creatief Schrijven vzw en VRT, in samenwerking met De Standaard, de Vlaamse bibliotheken en Team Taaladvies. Reserveren via bibliotheek@gemhoegaarden.be ,  016/768777 . – HCH