Ga naar de inhoud

SCHOLENMARKT VOOR DE TIENSE BASISSCHOLEN

TIENEN – Stad Tienen en het Lokaal Overlegplatform gelijke onderwijskansen basisonderwijs (LOP BO) slaan de handen in elkaar voor de organisatie van een scholenmarkt op woensdag 21 februari  vanaf 20 uur in zaal Manege, in de kazerne.  Voor het eerst naar school gaan is voor elk kind een grote stap. De juiste school kiezen is spannend en brengt verschillende vragen met zich mee.

Tienen telt maar liefst 12 basisscholen, met 13 vestigingen. Er is dus een ruim aanbod om een keuze uit te maken. Met de scholenmarkt willen stad Tienen en LOP BO helpen om de Tiense basisscholen te leren kennen en de schoolkeuze makkelijker te maken.

De Manège aan het Sint-Jorisplein

In Tienen verlopen de inschrijvingen voor het gewoon basisonderwijs via een aanmeldingsprocedure, die plaatsvindt voor de inschrijvingen in de scholen van start gaan. De scholenmarkt start met een korte voorstelling over hoe de aanmelding en inschrijving precies verlopen. Daarna kan je kennis maken met de verschillende scholen.

De leerkrachten stellen zichzelf en hun school voor en proberen te antwoorden op al je vragen. Ook de opvanginitiatieven die instaan voor de voor- en naschoolse opvang, BKO Klimop en Ferm Kinderopvang vzw, baten een standje uit. Alle info over de aanmeldingsprocedure en het verloop van de inschrijvingen voor zowel basis als secundair onderwijs is hier terug te vinden . – HCH