Ga naar de inhoud

SCHEPEN WIM BERGÉ STAPT NIET OVER NAAR TEAM TIENEN: ‘NIEUWE PARTIJ HEEFT GEEN DUIDELIJKE VISIE’

TIENEN – Wim Bergé (CD&V schepen van Vrije Tijd, stad Tienen) stapt niet over naar de nieuwe partij Team Tienen. Hij vindt dat het de nieuwe formatie ontbreekt aan een duidelijke visie en aan een inhoudelijk project voor Tienen. Voor Wim zijn dit essentiële voorwaarden om aan politiek te doen en te kunnen bouwen aan een warm en welvarend Tienen. Dat hij op geen enkele manier betrokken werd bij de oprichting van de nieuwe partij, leidde uiteindelijk tot een duidelijke vertrouwensbreuk en zijn beslissing om niet over te stappen naar Team Tienen.

Schepen Wim Bergé

“Het meest essentiële aan een partij is de inhoud en de visie. Als ik daarover niet mag meepraten en denken, houdt het op voor mij,” verduidelijkt Wim Bergé.  “Ik doe aan politiek om dingen ten goede te veranderen vanuit een maatschappelijke overtuiging. Ik ben christendemocraat in hart en nieren en zal dat altijd blijven. De komende weken zal ik de tijd nemen om te luisteren naar verschillende mensen in onze stad om op basis hiervan mijn verdere politieke toekomst te bepalen. Ik zal me zoals altijd blijven inzetten voor de gemeenschap, voor en midden de mensen. Mijn engagement en gedrevenheid voor Tienen zal dus niet veranderen.”

Wim Bergé stapt voor alle duidelijkheid niet uit CD&V en zal in het schepencollege en de gemeenteraad zijn ambt verder uitoefenen. De nieuwe partij Team Tienen is een samenwerking van een aantal CD&V-ers, waarbij burgemeester Katrien Partyka en Tienen Vooruit. – HCH