Ga naar de inhoud

SCHADEVERGOEDING DOOR RAMPENFONDS VOOR DROOGTE VORIG JAAR

HOEGAARDEN –  Vanaf 26 juni 2023 kan wie schade heeft geleden door de droogte van 1 maart 2022 tot 31 augustus 2022, een schadevergoeding aanvragen. Tot 30 september 2023 is er tijd om een aanvraag in te dienen. 

Hoegaarden is één van de 251 steden en gemeenten die erkend zijn voor deze ramp. Breng in ieder geval uw verzekeraar op de hoogte van de schade die u geleden hebt. Voor de meeste schade is het immers de verzekeraar die verantwoordelijk is voor de schadevergoeding.

In uitzonderlijke gevallen kan men een schadevergoeding bij het Vlaams Rampenfonds aanvragen. Het moet bijvoorbeeld gaan om schade die niet verzekerbaar is door een brandpolis eenvoudige risico’s. Hier de voorwaarden.

 

Droogte © gem. Hoegaarden

Wie voldoet aan de voorwaarden, kan aanvraag indienen via het e-loket. Dat is de gemakkelijkste manier om uw aanvraag in te dienen. Bovendien bent u er zeker van dat u uw aanvraag tijdig, correct en volledig indient.

Bekijk hier welke documenten u nodig heeft voor uw aanvraag, en vindt u de nodige formulieren terug als u de aanvraag toch liever op papier wilt indienen. Zowel voor particulieren als voor ondernemers. – HCH

Wie hulp nodig heeft kan contact opnemen met de milieuambtenaar – Thibaut Deprez via 016/768.768 of thibaut.deprez@gemhoegaarden.be 

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email