Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

SC OUT-HOEGAARDEN IN ALLES OF NIETS WEDSTRIJD TEGEN VC BERTEM LEEFDAAL: VOETBAL VLAANDEREN MAAKTE ER SOAP VAN

HOEGAARDEN – Het is een moeilijk verhaal in eerste provinciale waar er dit jaar zes of zeven dalers zijn?! Wat een organisatie van de voetbalbond!!! Van de 5 P1-teams ( Eppegem, Bertem-Leefdaal, Linden, Wijgmaal en Hoegaarden) moeten er nog 3 zakken en kunnen er zich nog 2 redden. Dit allemaal nu zondag 28 april om 15 uur. Het is een moeilijk verhaal en zelfs na herhaalde lectuur moeilijk na te vertellen.

Eppegem heeft de beste papieren thuis tegen Herent want heeft genoeg met een punt. Bertem verzekert het behoud indien het wint in Hoegaarden of indien het gelijkspeelt maar dan mag de wedstrijd Linden-Wijgmaal geen winnaar hebben.

Een schril contrast met de kampioenenviering in 2019

SC Out-Hoegaarden redt zich indien ze winnen van Bertem of Linden-Wijgmaal op een gelijkspel eindigt. Linden en Wijgmaal moeten allebei winnen en hopen dat  Hoegaarden wint van Bertem. Een scenario waarbij teams met 41 of in het geval van Linden zelfs met 42 punten degraderen is denkbaar.

VLAAMS – BRABANT BENADEELD

‘En ja de Vlaams Brabantse ploegen in nationale hebben het slecht gedaan maar Voetbal Vlaanderen heeft ongetwijfeld boter op het hoofd. Om de verlieslatende profploegen te plezieren hebben ze een constructie in elkaar gebokst die nu leidt tot een bloedbad in het onrechtvaardig (tov andere provincies) behandeld Vlaams Brabant. Jammer dat er geen flexibele aanpassing (P1 volgend seizoen met 18 teams bvb) gekomen is of laat staan een woord van steun of bekommernis. Ook in tweede prov zakken teams met 40 punten’, aldus een mededeling van SC Out-Hoegaarden

‘In Hoegaarden blijven we ondanks alles rustig. We gaan proberen onze wedstrijd te winnen wat al moeilijk genoeg is. Daarna zien we desgevallend wel.  O ja het zou ook kunnen dat we zelfs na zondag nog enkele weken in onzekerheid gaan leven. KAC Betekom – dat normaal zou zakken – mag omwille van licentieperikelen van Aalst en Merelbeke nog een barragematch spelen tegen het nr 13 van derde nat A. De winnaar van dat duel mag mogelijks in nationale blijven. Indien dat geluk Betekom zou overvallen zakken er in P1 Brabant slechts  “zes” teams. Maar dat weten we mogelijks dan pas enkele weken later’, aldus de website van SC Out-Hoegaarden. – HCH