Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

SAMENSCHOLINGSVERBOD IN DE OMGEVING VAN DE OUDE KLEERKOPERSSTRAAT TOT HOEGAARDENSTRAAT EN TORSINPLEIN

TIENEN – Naar aanleiding van herhaaldelijke politie-interventies en klachten over geluidsoverlast en diverse vormen van hinder en intimidatie in de Oude Kleerkopersstraat en de onmiddellijke omgeving, heeft burgemeester Katrien Partyka een politieverordening uitgevaardigd. Deze politieverordening legt een samenscholingsverbod op in de Oude Kleerkopersstraat en een aantal straten rondom.

De hoek van de Oude Kleerkopersstraat en de Minderbroedersstraat © Google Maps

Concreet gaat het om de volgende straten: de Oude Kleerkopersstraat, de Minderbroedersstraat (vanaf huisnummer 33 tot hoek Torsinplein), het Torsinplein, de Hoegaardenstraat (vanaf Torsinplein tot hoek Sint-Katharinastraat), de  Meendijkstraat (vanaf Hoegaardenstraat tot Sacreasgang) en de Sacreasgang.

Onder een samenscholingsverbod wordt het samenkomen van meer dan 2 personen (vanaf 16 jaar) op het openbaar domein verstaan. Personen die zich van en naar hun woning in de betreffende zone begeven en geen halt houden op het openbaar domein, worden niet als ‘samenscholing’ aanzien.

De verordening is van kracht vanaf 21 september tot en met 31 december 2023 en zal op de eerstvolgende zitting van de gemeenteraad bekrachtigd worden. De lokale politie waakt over de naleving ervan. Inbreuken worden bestraft met een administratieve geldboete van minimum 100 tot maximum 350 euro. Deze maatregel wordt genomen om de openbare rust te doen weerkeren. – HCH