Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

ROTARY TIENEN ONDERSTEUNT DRIE PROJECTEN WAARBIJ EEN COMMUNICATIEPROJECT IN ‘t PRIEELTJE

TIENEN – Rotary Tienen ondersteunt drie Tiense projecten: FOS 214 ‘De Hinde’, een scoutsgroep in de aanpassing van hun nieuwe lokalen, Akabeblits, voor een zomerkamp voor jongeren met een mentale en of fysieke beperking, en het Prieeltje, een kleinschalig dagverblijf te Hakendover voor kinderen met een ernstige mentale en/of meervoudige beperking die omwille van de ernst van hun beperking niet naar een school voor Buitengewoon Onderwijs kunnen gaan.

De Rotary in 't Prieeltje samen met de dankbare scouts

De kinderen die naar ’t Prieeltje komen, kunnen niet (of zeer weinig) praten. Ze moeten zich dus op een andere manier duidelijk maken bvb. door te huilen, lachen, door te grijpen naar voorwerpen of te kijken naar iets. Dankzij de technologische vooruitgang zijn er hulpmiddelen ontwikkeld om mensen die niet kunnen praten te ondersteunen in hun communicatie.

Al deze technologische hulpmiddelen kosten handenvol geld. De Rotary Club van Tienen sponsort een groot communicatieproject van ’t Prieeltje. Op die manier kan technologie ingezet worden voor de ontwikkelingsstimulering en het welzijn van de kinderen van ’t Prieeltje. Kunnen communiceren en invloed uitoefenen op je omgeving is één van de belangrijkste voorwaarden om je goed in je vel te voelen.

’t Prieeltje is de Rotary Club van Tienen dan ook enorm dankbaar voor hun steun. Zonder hen was dit project nooit mogelijk geweest.  Meer info hier. – HCH