Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

RIOLERINGSWERKEN IN HOXEM STARTEN IN AUGUSTUS

HOEGAARDEN / HOXEM – De Bronstraat, de Ridderstraat , de Sint-Jansstraat en de Turfstraat gaan heraangelegd worden door de gemeente. Volgens de planning starten de werken in augustus en zullen ze twee jaar duren. Aangezien er aan de hoek Ridderstraat – Bronstraat een parkeerprobleem is zal een strook grond van 44 m2 ingelijfd worden in het openbaar domein.
Bij de werken wordt gescheiden riolering gelegd in de Bronstraat van het kerkhof tot de kerk, in de Sint-Jansstraat richting Oorbeek, in de Turfstraat en de Ridderstraat.

Aan het kruispunt Ridderstraat – Bronstraat, aan de cabine is de weg smal. Aangezien er een parkeerprobleem is in deze straten, werd er bekeken hoe dit gedeeltelijk kon opgelost worden. Hiervoor zijn er gesprekken geweest met een eigenaar die in maart van dit jaar een aanvraag heeft ingediend om een perceel voor 7 bouwloten te verkavelen aan de hoek van de Bronstraat en de Ridderstraat.


Er werd overeen gekomen, dat de eigenaar een strook van 44 m² langs de Bronstraat gratis en onbelast zal afstaan aan de gemeente om in te lijven in het openbaar domein. Deze strook zal aangewend worden voor de aanleg van parkeerplaatsen en een voetpad, en mogelijks ook voor een asverschuiving van de weg. – HCH

Foto: Hoek Ridderstraat – Bronstraat (Foto Google Maps)

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email