Ga naar de inhoud

REPAIR CAFE IN HET PAROCHIECENTRUM: GEEF REPARATIE EEN KANS

HOEGAARDEN – Op zondag 22 oktober van 14 tot 17 uur is er in het parochiecentrum van Hoegaarden het volgende Repair Café. Repair café is een wereldwijde beweging waar de organisatoren in Hoegaarden mee ingestapt zijn. Het Repair Café is een initiatief van de Nederlandse Martine Postma. Zij organiseerde haar allereerste Repair Café op 18 oktober 2009 in Amsterdam-West. Ondertussen bestaan er bijna 3000. Zo zijn er ook in Tienen Landen, Linter en Zoutleeuw. In Hoegaarden is er dus Repair Café op 22 oktober en verder nog op 12 november en 10 december.

Tijdens een vorig Repair Café

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.

Het is gratis maar het biedt de gelegenheid om ter plaatse iets te nuttigen of een vrije gift te doen hiermee worden de onkosten gedekt van huur, materiaal en promotiemateriaal. In Hoegaarden is er eenmaal per maand een repaircafé. Meer info op deze website. – HCH