Ga naar de inhoud

REFTER GBS WORDT VERNIEUWD EN OUDE GEBOUWEN GESLOOPT

HOEGAARDEN – Er zitten werken aan te komen bij de Gemeentelijke basisschool, zowel in de site Doelstraat als aan de Polder. Zo wordt de refter in de Doelstraat volledig vernieuwd, en worden de gebouwen achter de huidige school aan de Polder gesloopt.

Het dossier van de refter wordt begin juli 2023 bij Agion , de subsidiërende instantie, ingediend. De refter in de kelderverdieping wordt helemaal gestript. “De investering bedraagt een klein half miljoen euro, maar daarvan wordt 70% gesubsidieerd door Agion”, zegt schepen van Onderwijs Hans Decoster.

Deze oude gebouwen worden gesloopt

De afbraak van de oude gebouwen van de vroegere Ets Bogaerts, achter de school aan de Polder zal niet zoveel kosten, zo’n 20.000 euro. “Het hoofdgebouw van de vroegere textielfabriek Bogaerts is supersterk, maar de oudere aanbouw achter de vroegere burelen van het bedrijf, is in zeer slechte staat. De hele zijkant zal afgebroken worden. We gaan daar ook niets nieuws zetten, we gaan alleen meer ruimte creëren.”

“In die oude gebouwen zit ook nog een elektriciteitscabine. Fluvius gaat die nu verplaatsen en buiten een nieuwe cabine installeren”, aldus schepen Decoster. Deze werken worden normaal in augustus uitgevoerd. – HCH

De gebouwen worden tot achteraan gesloopt