Ga naar de inhoud

PROTEAN QUARTET MET MUZIEK VAN MOZART EN MENDELSSOHN IN DE SINT-GORGONIUSKERK

HOEGAARDEN – Klassiek in de Kapel is verheugd een buitengewoon klassiek concert aan te kondigen dat zal plaatsvinden op 24 februari 2024 in de het late 18de-eeuwse kader van de Sint-Gorgoniuskerk in  Hoegaarden. Het Protean Quartet, een opmerkelijk ensemble geboren in Bazel in 2018, zal schitteren met een uitvoering van twee meesterwerken die de grenzen van het strijkkwartet verleggen. Het hoogtepunt van de avond zal het geliefde Dissonantenkwartet van Mozart zijn, een meesterwerk dat behoort tot de zes strijkkwartetten die de componist schreef en opdroeg aan zijn leermeester en vriend, Joseph Haydn.

© Protean Quartet

Het Protean Quartet, met zijn unieke benadering van historisch geïnformeerde uitvoering, belooft de atonale opening van dit kwartet, destijds als zeer verrassend ervaren, recht te doen als een van de grootste triomfen van Mozart’s muzikale genie. Maar het avontuur stopt daar niet. Het ensemble zal ook het Strijkkwartet in a mineur, opus 13 van Felix Mendelssohn ten gehore brengen, een compositie die, net als Mozarts Dissonantenkwartet, de grenzen van het strijkkwartet verder opzoekt.

Het Protean Quartet, winnaar van de eerste prijs op de York International Early Music Competition 2022 en de Biagio-Marini International Competition 2020, heeft sinds zijn oprichting indruk gemaakt op prestigieuze festivals en wedstrijden in heel Europa. Hun toewijding aan het kwartet en hun voortdurende dialoog met de muziek maken hen een ensemble dat zich identificeert als een kritische geest in constante evolutie. Het concert vindt plaats op 24 februari 2024 om 20 uur in de Sint-Gorgoniuskerk te Hoegaarden. Meer info en kaarten zijn verkrijgbaar via deze website. – HCH