Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

PROBLEMEN ROND EXPLOITATIE KINDEROPVANG IN PASTORIE: DEFINITIEVE SLUITING IN ROMMERSOM

HOEGAARDEN – De kinderopvang MaMoeti en L’Olifant, in Rommersom moet definitief sluiten, maar de uitbating kan uiteraard nog in beroep gaan. De gemeente had in de pastorie van Hoegaarden noodopvang voorzien, via een andere crèche de Eskimootjes, maar nu dreigt die opvang in de problemen te komen. Ook al omdat het Agentschap Opgroeien niet snel genoeg een beslissing neemt.

Na de definitieve sluiting van de kinderopvang in Rommersom begin juni, mag de noodopvang in de pastorie van Hoegaarden nog 1 jaar doorgaan. Die noodopvang komt er via de erkende crèche de Eskimootjes, maar ook personeel van Rommersom is daar tewerkgesteld. En daar is er nu een probleem, omdat de Eskimootjes niet financieel kunnen blijven opdraaien voor onbetaalde facturen, en dat het personeel ook weer opgeëist is in Rommersom.

De kinderopvang in de pastorie

De Eskimootjes hebben een brief gestuurd naar het Department Opgroeien dat het zo niet verder kan. Toen er nauwelijks reactie kwam van het departement heeft de crèche een bericht gestuurd naar de ouders dat de noodopvang stopt.

“Er moet een definitieve oplossing komen, met bijkomende plaatsen voor opvang bij de Eskimootjes. De gemeente kan nog altijd de pastorie een, jaar ter beschikking stellen. Er is geen huisvestingsprobleem, wel een exploitatieprobleem. En dat moet uitgeklaard worden door het agentschap Opgroeien. Dat departement moet dringend een beslissing nemen”, aldus schepen Hans Decoster.- HCH