Ga naar de inhoud

PRIJS RAAD DER WIJZEN VOOR JOHAN DEWOLFS

TIENEN / HAKENDOVER – Jonas Dewolfs, de zoon van de dit jaar overleden Johan Dewolfs, mocht de cultuurprijs van de ‘Raad der Wijzen’ in ontvangst nemen. Deze raad, die bestaat uit Anita Buvens, Christian Hennuy, Rik Poulman, Lutgarde Vrancken en Roger Van Geerteruy, nomineert jaarlijks de kandidaten voor de algemene cultuurprijs en de prijs van de cultuurraad, zeg maar het netwerk cultuur. Dit jaar reikten ze voor het eerst een eigen prijs uit en die ging dus naar Johan Dewolfs.

Jonas Dewolfs nam de prijs in ontvangst

Als gedreven voorzitter ijverde Johan Dewolfs voor een erkenning van de paardenprocessie van Hakendover als Immaterieel Erfgoed. De paardenprocessie is in de loop der jaren geëvolueerd van een religieus gebeuren naar een volks en cultureel evenement. Duizenden bezoekers komen daar op af. Johan Dewolfs was de drijvende kracht achter de erkenning.

Jonas Dewolfs nam de prijs van zijn vader in ontvangst. “De prijs is uiteraard de verdienste van alle leden van het Processiecomité. Maar de erkenning als Immaterieel Erfgoed van de processie was toch de kroon op het levenswerk van vader”.

Het bestuur van de cultuurraad reikte ook nog de Lifetime-Achievement –Prijs uit aan Eddy Fraiture, uurwerkhistoricus, die onlangs nog het werk ‘De horlogemakers van keizer Karel’ publiceerde. – HCH