Ga naar de inhoud

PRENTKAARTEN VAN HOEGAARDEN OP ERFGOEDDAG IN KERK VAN MELDERT

MELDERT – Hoegaards Erfgoed vzw stelde de nieuwste publicatie voor ‘Prentkaarten van Hoegaarden’, op de Erfgoeddag. De uitgekozen locatie hiervoor was de Sint-Ermelindiskerk van Meldert, waar ook een projectie kon bekeken worden van alle prentkaarten. Deze Erfgoeddag was gecombineerd met de start van de wandelingen voor de bloesemdag.

“Dit project kreeg vertraging en dus kon het boek nu pas gepubliceerd worden. Het zijn vooral prentkaarten, maar van sommige straten zijn er nooit prentkaarten gemaakt. In Hoxem hebben we dat kunnen opvangen door foto’s van aquarellen”, vertelt Raymond Billen, van Hoegaards Erfgoed vzw.

Erfgoeddag in de kerk van Meldert

“De teksten zijn van Maurice Dodion en de meeste prentkaarten van Wasily Pedjko, dit in een uitgave van Hoegaards Erfgoed vzw. Ann Raymaekers zorgde voor de lay-out. Uiteraard zijn er een aantal prentkaarten, zoals o.a. van Mariadal, die verschenen zijn in het boek over Mariadal, hier niet meer opgenomen. De plaatselijke drukkers van de prentkaarten staan eveneens vermeld in dit werk.”

Er waren meer dan 100 intekenaars voor het boek en er kwamen nog een aantal mensen naar de Sint-Ermelindiskerk om het ter plaatse te kopen. Elke dinsdagnamiddag is Hoegaards Erfgoed vzw tussen 15 uur en 18 uur actief in de Grand Cruzaal van het gemeentehuis in Hoegaarden. Wie wil kan daar ook nog een exemplaar kopen. En het boek wordt ook te koop aangeboden in het Toeristisch infopunt van Hoegaarden. – HCH