Ga naar de inhoud

PIONIERS MET LEUKE BORDSPELLEN: STEEDS IEMAND OM MEE TE SPELEN

HOEGAARDEN – De PIONiers uit Hoegaarden organiseerden een bordspellenavond in de Klup. Wie er niet bij kon zijn kan alvast zaterdag 6 april reserveren voor een nieuwe bordspellenavond. “Wij bestaan nu een zestal jaren en meestal trekken we tussen de 20 en 25 deelnemers per avond aan. Iedereen is welkom en iedereen kan mee. We proberen een nieuw aanbod aan te brengen, maar mensen mogen zelf hun bordspel meebrengen. Wij focussen ons niet zozeer op klassiekers”, vertelt Willem Peeters.

Tijdens een bordspellenavond

“De PIONiers zijn gestart op de bovenverdieping van ’t Nieuwhuys in 2018, maar toen het daar te druk werd zijn we uitgeweken naar jeugdhuis de Klup, waar we nu onze avonden organiseren. Om niet in het vaarwater te komen van Dokapi, een Tiense bordspellenclub die op vrijdagavond organiseert bij Plan B, organiseren wij op zaterdagavond. Want er is zeker kruisbestuiving tussen de beide verenigingen”.

“We bieden steeds een heel ruime collectie spellen aan op een avond. Er is voor elk wat wils. Een spel wordt meestal maar één keer per avond door dezelfde groep gespeeld. Nieuwkomers moeten geen schrik hebben. Er is altijd iemand te vinden om mee te spelen. We organiseren soms ook onze activiteit op zondagnamiddag. Zo kunnen werd er ook kinderen bij betrekken”, besluit Willem.

De PIONiers organiseren elke maand aan activiteit. De volgende bordspellenavond in de Klup zal plaats vinden op zaterdag 6 april. – HCH