Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

PATRICIA EN HUGO ZIJN EUROPEES KAMPIOEN WHEELCHAIR DANSEN

HOEGAARDEN / BRATISLAVA – Patricia Meutermans en Hugo Holloigne uit Hoegaarden zijn Europees kampioen wheelchair dansen geworden in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Als amateurs wonnen ze de finale in hun categorie van wereldtoppers. Ondertussen zijn Hugo en Patricia op de terugweg en overnachten ze nog een nacht in Duitsland.

Er waren heel wat deelnemende landen in Bratislava, o.a. Finland, Italië, Zweden, Slovenië, Duitsland, Nederland, enz… “Wij doen pas aan Wheelchair sinds dit jaar. We hebben vroeger wel aan salondansen gedaan. Maar in 2016 ging het niet goed meer met Patricia haar been en zijn we ermee gestopt. Begin 2022 volgde dan de amputatie”, vertellen Patricia en Hugo.

Patricia en Hugo op het EK

“Dit jaar op de revalidatie was er een initiatie rolstoeldansen en zo zijn we begonnen. We hadden nooit gedacht dat we het EK zouden winnen. In de finale van onze categorie waren onze coaches onze tegenstanders, en verder een koppel uit Slovenië dat hoog staat op de wereldranglijst. Wij dachten dat we gewoon derde gingen worden, maar wij kregen als echte amateurs de eerste plaats”.

Alleszins Hugo en Patricia zijn nooit bij de pakken blijven zitten. Dit jaar maakten ze nog een reis naar Kenya, want Hugo is ook een gepassioneerde fotograaf.- HCH