Ga naar de inhoud

PASCHA – VAN PASSIE NAAR PASEN: VOOR DE SINT-ROCHUSKAPEL

HOEGAARDEN – Op 16 maart 2024 vond er een bijzondere avond plaats in de Sint-Rochuskapel van Mariadal.. Het koor Melpomene, onder leiding van dirigent Jan Melaerts, bracht een verrassend concert met meesterwerken uit de late renaissance. Het evenement, Pascha – Van Passie naar Pasen, had niet alleen als doel om de muzikale tradities te eren, maar ook om geld in te zamelen voor de restauratie van de kapel.

Het programma bood een variatie aan prachtige polyfone zangstukken, zorgvuldig uitgevoerd door het koor onder leiding van Melaerts. Het publiek, bestaande uit liefhebbers van klassieke muziek en kunst, genoot zichtbaar van de betoverende klanken die de kapel vulden.

Tijdens het concert

Na afloop van het concert boden de Vrienden van Sint-Rochus de aanwezigen nog een ‘druppeltje’ Val Virginal likeur aan.  

 Het benefietconcert was niet alleen een artistiek succes, maar ook een teken van gemeenschapszin. De opbrengst van 2.030 euro getuigt van de vrijgevigheid van het publiek en hun steun voor de kunsten en het behoud van cultureel erfgoed. Het succes van “Pascha – Van Passie naar Pasen” laat zien dat muziek mensen samenbrengt en inspireert. Klassiek in de Kapel en de Vrienden van Sint-Rochus, die het concert samen organiseerden, zijn dankbaar voor de steun van het publiek. – HCH