Ga naar de inhoud

PAND MET PIZZERIA LA CAPANNA OF DE VOORMALIGE PAX TE KOOP

HOEGAARDEN –  Het pand Tiensestraat 81, waar de huidige pizzeria La Capanna gevestigd is staat te koop bij Zimmo.  Jacky Intorre en Maryse Campisi heropenden in 2015  in de vroegere “Pax” hun  pizzeria ‘La Capanna’. Ze verhuisden toen van de hoek van de Tiensestraat en de Stoopkensstraat naar de voormalige Pax. Nu 8 jaar later verkopen ze het pand.

De Pax was voor Hoegaarden alleszins een belangrijke locatie en stond vroeger zowat gelijk met de CVP, nu CD&V.  Louis Rimanque maakte de zaal die later door Albert Rimanque en Paula zou uitgebaat worden. Albert Rimanque gaf de naam “Pax” aan het café naar aanleiding van het einde van WOII.

La Capanna in de Tiensestraat © Zimmo

De Pax was het oppositielokaal van de katholieken, tegenhanger van de liberale Cerkel, en sinds 1970 het lokaal van de CVP-meerderheid.  De Pax was een Stella café bij uitstek, en had de reputatie de beste Stella te serveren. In 1966 verkocht Albert Rimanque de Pax aan Stella Artois. In 1972 werd de zaal verbouwd en gemoderniseerd, maar alles werd veel kleiner en het stelde niet veel meer voor. Einde 2011 sloot de Pax de deuren en de muziekharmonie VML trok noodgedwongen als laatste weg. Enkele pogingen om het café weer te openen mislukten.

RUIME ZAAK

In 2015 kwamen Jacky Intorre en Maryse Campisi  beiden afkomstig uit Sicilië, maar woonachtig in Luik, met hun pizzeria naar de voormalige Pax. Zij verbouwden de zaak om tot een ruimte met plaats voor 50 personen aan tafel. Nu wordt het pand verkocht . De vraagprijs voor het pand is 650.000 euro.

Hopelijk komt hier een nieuwe handelszaak in, want er is al veel uit Hoegaarden verdwenen. – HCH

Bij de heropening van La Capanna