Ga naar de inhoud

OVER NEERWINDEN, OVERWINDEN EN MIDDELWINDEN

OVERWINDEN – Het open monumentendagweekend van 9 en 10 september in Overwinden mikt op de koppeling van onroerend en roerend erfgoed. In de Sint-Wivinakerk kan je terecht voor de tentoonstelling ‘Euverwing lek as ’t vrugger was’, gekoppeld aan een erfgoedwandeling met als blikvangers de eerste veldslag van Neerwinden en de tombe van Middelwinden.

De retrotentoonstelling hangt een beeld op van de historisch-geografische evolutie van het dorpsweefsel, aangevuld met archiefbeelden.

Langs het slagveld van de eerste Slag van Neerwinden

De begeleide themawandeling (4 km) van 9 en 10 september start om 14.30 uur aan de kerk en leidt naar de braakkouter, een uitgestrekte vlakte die een prachtig uitzicht verleent op de velden waar de eerste slag van Neerwinden (1693) werd uitgevochten. De wandeling vervolgt via de Gallo-Romeinse tombe van Middelwinden naar het vertrekpunt.

De lokale ruitervereniging zorgt voor een natje en een droogje.Dit is een activiteit van Erfgoedvereniging Pepijn@Landen ism met de Landelijke gilde Overwinden en stad Landen. – HCH