Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

OUDE PRENTKAARTEN VAN HOEGAARDEN EN DEELGEMEENTEN

HOEGAARDEN – De heemkundige kring Hoegaards Erfgoed brengt toekomende maand het boek uit van Maurice Dodion en Wasily Pedjko: alle oude prentkaarten van Hoegaarden en deelgemeenten. Het is een unieke bundeling van historisch materiaal, aangevuld met in kleur de vergelijking met het  heden. Laat het tevens een eerbetoon zijn aan het werk van de beide auteurs, versterkt door de vormgeving van Ann Raymaekers, medewerkster van Hoegaards Erfgoed vzw.

Het Nieuwhuys op een oude prentkaart

Het boek ‘Prentkaarten van Hoegaarden’ met ca. 125 bladzijden, formaat A4, recto-verso, full color en hardcover wordt voorgesteld op de Bloesemdag/Erfgoeddag in Meldert op zondag 21 april van 13 tot 17uur in de kerk. Er is een projectie voorzien. Het boek kost 30 euro., maar 25 euro bij voorintekening. Het boek is nadien ook beschikbaar tijdens de bezoekuren van het archief Grand Cru  in het gemeentehuis Hoegaarden, op dinsdagen vanaf 15uur. Het kan daar cash betaald worden.  Het zal ook te koop zijn in het Toerisme Infopunt aan de Houtmarkt via Payconiq, met de bankkaart of cash.

Voorintekenen kan tot 19 april 2024, door 25 euro te storten op rekeningnummer BE 59 0001 2242 6326 van vzw Hoegaards Erfgoed, p/a Nerm 117, Hoegaarden. Voor eventuele verzending extra 12.5 euro voor binnenland en 20 euro voor buitenland.

Intekenen kan ook, met inzage van het modelexemplaar en projectie van voorbeelden, op Palmzondag 24 maart, in het gemeentehuis van Hoegaarden. Daar loopt dan de tentoonstelling “Hoegaarden in oude schilderijen” van 14 tot 16 uur.  De bestelde exemplaren zijn af te halen op de Bloesemdag (21 april). – HCH