Ga naar de inhoud

OUD ZWEMBAD GELDENAKEN NOSTALGIE VOOR HEEL WAT HOEGAARDIERS : NU TEN PROOI AAN VANDALISME

GELDENAKEN – Jaren geleden trokken heel wat Hoegaardse zwemclubs zoals de Dolfijnen en de Klup, toen nog JVV, om te zwemmen naar het oude zwembad van Jodoigne-Geldenaken. Nog zelfs voor het oude zwembad van Tienen er stond. Dit oude zwembad in Geldenaken staat al meer dan een jaar leeg. Het sloot de deuren op 1 juli vorig jaar na 57 jaren dienst. en de voorbije zomer kwam er heel wat vandalisme.

Ondanks de inspanningen van verschillende partners, zoals het Atheneum, de stad Jodoigne en de Fédération Wallonie-Bruxelles, slaagde men er niet in het oude zwembad open te houden, vooral door de energiekosten.

Het voormalige zwembad in betere tijden © stad Jodoigne

Momenteel wachten de inwoners van Jodoigne vol ongeduld op de opening van een nieuw zwembad op de ‘Plaine de la Gadale’.

Maar ondertussen is het oude gebouw verloederd en viel het deze zomer ten prooi aan vandalisme. De vzw Besace BW Est constateerde de verloedering van de gebouwen en plaatste deze boodschap op hun sociale media: “Voor al wie nostalgisch is naar het zwembad van Geldenaken, ziedaar wat er van overblijft na vandalisme in de voorbije maand juli’. – H

Tags en vandalisme © facebook vzw Besace BW Est