Ga naar de inhoud

ORGANISATIE HOLLE WEGEN JOGGING VERRAST MET BUITENACTIVITEIT

HOEGAARDEN – De 31 ste Holle Wegen Jogging werd een groot succes. Het nieuwe organisatieteam, gesteund door de vorige generatie, maakte er een openluchtactiviteit van. Heel wat lopers waren verbaasd dat alleen de inschrijvingen in de sporthal gebeurden, maar verder niets. De bar, de hapjes, alle activiteiten, waarbij ook de prijsuitreikingen werden buiten georganiseerd, dit voor de eerste maal in de geschiedenis van de jogging. Het werd een groot succes, want de mensen bleven lang zitten, ook na de prijsuitreikingen. En het weer viel mee.

Bekijk hier de video van de start van de 9 en 14 kilometer jogging

Lees verder onder de foto’s

De start van de 5 kilometer
Veel ambiance in open lucht

De namiddag was gestart met de karamellenloop voor de allerkleinsten, gevolgd door jeugdlopen over 600, 800 en 1000 meter. Terwijl er voor de karamellenloop 55 kindjes deelnamen, waren er dat voor de jeugdlopen samen 67. Hun activiteiten speelden zich vooral af aan het voetbalveld en rond de sporthal.

Daarna was het de beurt aan de 5 kilometer (foto), de snelle spurters. Hiervoor schreven zich 159 lopers in. Terwijl de twee lange afstandjoggings voorafgegaan werden door een quad, werd het voor de 5 kilometer een fietser: Guy Caubergs die 31 jaar geleden mee aan de basis lag van de eerste holle wegen jogging.

Lees verder onder de foto’s

Het podium bij de Masters mannen over 5 kilometer
Het podium bij de Masters vrouwen over 5 kilometer

Het podium van de 5 kilometer seniors werd gevormd door Gijsbrecht Huts, Quentin Muylaert en Kenny Deflem bij de mannen. Bij de vrouwen waren dat: Margot Servranckx, Brett Lambeets en Aurélie Decoster. Bij de jongens – 19, was de winnaar Ruben Depoorter, gevolgd door Matteo Damese en Brecht Depoorter. Bij de meisjes – 19 waren dat: Fien Struyf, Liene Lefever en Hanne Van der Hoeven. Bij de masters mannen (foto) ging de overwinning naar Jan Moorkens, voor Stefaan Dekeyzer en Frank Vandermeeren. Bij de masters vrouwen (foto) ging de overwinning naar Veerle Slabbinck, voor Cynthia Huybrechts en Nele Vanlooveren. De prijzen werden uitgereikt door Gaston Roelants, Olympisch kampioen op de 3000 meter Steeple in Tokio in 1964.

Lees verder onder de foto’s

Het podium van de 14 kilometer seniors mannen
Het podium van de 14 kilometer seniors vrouwen

9 EN 14 KILOMETER

Vervolgens startten de 9 en de 14 kilometer samen, respectievelijk 166 en 170 deelnemers voor hun loop door de Hoegaardse holle wegen en velden. Winnaar van de 9 kilometer bij de seniors werd Robbe De Man, voor Sam Collin en Robbe Leemans. Bij de vrouwen waren dat Marie-Laure Noë, Yasmine Vastmans en Emilie Finoulst. Bij de Masters mannen ging de overwinning naar Bert Torbeyns, voor Guy Van der Hoeven en Wouter Van den Bril. Bij de vrouwen waren dat Séverine Halleux, Evy Daniels en Christine Betten.

Winnaar van de grote jogging over 14 kilometer werd bij de mannen seniors Jelle Vanhove, voor Ward Sterckx en Tjok Meeuwissen. (foto)  Bij de vrouwen waren dat Nadischa Dierdrop, Alix Thomson en Pauline Van der Cruysse (foto). Het podium bij de Masters mannen werd gevormd door Niki Boden, voor Bert Struys en Diego Saenen. Leen Hacour won bij de Master vrouwen, voor Anneleen Cosemans en Ann Verstraeten.

Ook hier werden de prijzen uitgereikt door Olympiër Gaston baron Roelants. Tenslotte werden er nog prijzen uitgereikt voor de grootste deelnemende groep. Atletiek Maastricht kaapte hier de eerste prijs weg, voor Jogging Team Tienen en Luminus Solutions. – HCH