Ga naar de inhoud

OPLEIDING VOOR WIE MET PLATEAUFIETS OF DUOFIETS RIJDT

HOEGAARDEN – Sinds 2021 beschikt het WZC Villa Hugardisover twee aangepaste fietsen: een plateaufiets en een duofiets. De opstart en het gebruik van deze fietsen verloopt gefaseerd. De eerste fase was bestemd voor medewerkers en vrijwilligers van het woonzorgcentrum die, na het volgen van een opleiding, met de bewoners op geregelde tijdstippen gaan fietsen. Nu komen anderen aan de beurt.

Deze eerste fase werd na twee  jaar succesvol bevonden en er komen stilaan vragen van familie van bewoners en externe Hoegaardiers om de fietsen te mogen gebruiken. Het  OCMW zorghuis ziet het als een opportuniteit om in een tweede fase deze fietsen ook aan te bieden voor verhuur aan derden.

Met de duofiets of de plateaufiets

Het gaat hier meer specifiek om familie/mantelzorger/vriend die met een bewoner van het WZC wenst te fietsen of een Hoegaardier die deze fiets wenst uit te lenen voor een fietstochtje met een zorgbehoevend familielid. Een opleiding blijft verplicht, op die manier trachten we immers de kans op schade/ongeluk/verkeerd gebruik te minimaliseren en houden we het veilig.

OPLEIDING VERPLICHT

De eerste opleidingsmomenten worden voorzien in het WZC Villa Hugardis op maandag 31 juli om 17 uur en op donderdag 3 augustus om 15 uur. Latere opleidingsmomenten worden georganiseerd op basis van het aantal aanvragen. Het verhuur start officieel vanaf woensdag 2 augustus, is kosteloos en kan wekelijks op woensdag tussen 9 en 17uur. Verhuur kan enkel na het volgen van een opleiding en na kennisname en ondertekening van het reglement.- HCH

Alle aanvragen via 016/80.40.00 of info.woonzorgcentrum@ocmwhoegaarden.be

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email