Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

OPEN TUINENDAG: TUINRANGER NADINE STELT PRIVETUIN OPEN

HOEGAARDEN – Op zondag 25 juni van 10 tot 18 uur stelt tuinranger NadineDelestinne uit Hoegaarden de privétuin aan de Jules Lowetlaan 23 open voor het publiek. Wie op zoek is naar tips and tricks om zijn eigen tuin natuurvriendelijk te maken kan eens een kijkje komen nemen. Een bodemdeskundige van Vlaco is aanwezig om advies te geven over de leemgrond in Hoegaarden.

De tuin in de Lowetlaan

Biodiversiteit staat centraal in deze tuin. De vijvers brengen volop leven in de tuin: salamanders, kikkers, padden en vogels waaronder de ijsvogel zijn vriend aan huis. Beschuttingsplekjes in de takkenwal en een natuurlijk bosje geven nestgelegenheid voor vogels, egels en eekhoorns.

In gans de tuin wordt creatief en speels gebruik gemaakt van natuurlijke en recuperatiematerialen. Alles wordt met tweedehands materiaal gemaakt. Plantaardig materiaal wordt in de tuin zelf verwerkt in de takkenwal, bodembedekking, kippeneten. In de moes- en fruittuin wordt biologisch geteeld. Honingbijen zorgen voor de bevruchting en een vrolijk gezoem in de tuin. Wilde bijen krijgen eveneens een woonplaatsje.

De planten en bloemen zijn speciaal geselecteerd om bijen en vlinders aan te trekken. Kom gezellig picknicken in de tuin, drankjes zijn voorzien. Er zullen infostanden te vinden zijn. – HCH

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email