Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

OP BIJENSAFARI IN HET PARK: 50-TAL BIJENSOORTEN HUIZEN ER

HOEGAARDEN – Natuurpunt Hoegaarden organiseerde op de bloesemdag een bijensafari in het Park van Hoegaarden, o.l.v. Jef Verhoeven. Een 15-tal natuurliefhebbers meldden zich aan.

Jef Verhoeven van Natuurpunt gaf tekst en uitleg: “We blijven in het Park, want hier zitten toch een 40 tot 50-tal wilde bijensoorten. Dat wil niet zeggen dat we die vandaag allemaal gaan ontmoeten.. We gaan de leefwereld van de bijen ontdekken.. We kunnen er enkele vangen met een vlindernet om ze van dichtbij te bekijken”

“We gaan de verschillen tussen de soorten ontdekken, en bijen leren onderscheiden van hommels en wespen. We gaan ook kijken waar ze hun nesten maken, met welk materiaal en wat het verschil is tussen de mannetjes en de vrouwtjes. Wilde bijen zijn solitaire bijen die niet in groep leven zoals de honingbij”.

“Er is in het Park ook een bijenhotel waar zeker een 10-tal bijensoorten in huizen. Het Park is nu veel natuurlijker dan vroeger, goed voor de solitaire bijen”, aldus Jef Verhoeven die ook tips gaf aan de andere safarileden over wat eenieder kan doen om hun leefwereld te verbeteren.- HCH

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email