Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

OOIEVAAR GEVANGEN: EERST GESIGNALEERD IN GELDENAKEN DAN IN TIENEN

TIENEN  / Geldenaken– Er kwam bij Animal Recue Service op 2 januari een oproep binnen over een ooievaar in Geldenaken. Een ongeruste voorbijganger uit Geldenaken zag dat er een ooievaar langs de kant van de weg zat en niet uitweek voor wagens of mensen. Voor de zekerheid ging Animal Rescue Service (ARS) een kijken nemen maar de ooievaar kon toch nog een stukje vliegen. Dus vangen was geen optie. De buurtbewoners hielden het verder in de gaten. Gisteren kwam er dan een melding binnen van een ooievaar op het industrieterrein in Tienen.

 Raar! Bij aankomst van ARS bleek het om dezelfde ooievaar te gaan als in Geldenbaken. Na verschillende vruchteloze vangpogingen besloten de dierenliefhebbers er even mee te stoppen om hem niet verder weg te jagen.

De bewuste ooievaar © Animal Rescue Service

Bij de avondval kwam de melding dat hij er nog zat. Even later kreeg ARS een melding van ‘Het huis in de stad’ dat hij zijn toevlucht gezocht had op hun terras onder een afdak om wat te schuilen voor de koude en de nacht door te brengen. De uitgelezen kans voor een vangpoging.  Zo gezegd, zo gedaan. De ooievaar werd veilig gevangen. Aan de ring blijkt het om een tam, ontsnapt exemplaar te gaan. Het dier is momenteel in goede handen bij Natuurhulpcentrum Opglabbeek. – HCH