Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

ONDERZOEK OVERLEDEN VROUW LANGS KLOOSTERMUUR KRIJGT JURIDISCH VERVOLG

HOEGAARDEN – In Klein Overlaar werd op 28 februari 2020 rond 7.30 uur een 63- jarige vrouw, Francine C. dood op straat aangetroffen. De omstandigheden waarin de vrouw overleed, waren  onduidelijk, maar alles wees op een tragisch ongeval. De vrouw lag op het voetpad, gedeeltelijk onder een geparkeerd voertuig. Begin vorig jaar deed de Federale Politie een oproep tot een mogelijke getuige en in mei 2022 meldde die zich. Thans moest de toenmalige vriend van de vrouw zich voor de correctionele rechtbank verdedigen.

Uit onderzoek van de politie bleek dat er op die bewuste nacht, iets voorbij middernacht, een persoon was voorbij gewandeld met een zaklamp, die deze vrouw zou hebben zien liggen. De politie  deed een oproep en uiteindelijk kwam de getuige zich melden.

De plaats van het gebeuren © Federale Politie

Blijkbaar had het koppel die avond in 2020 gedronken en ruzie gemaakt, en volgde de vrouw de man niet naar binnen. Camerabeelden toonden aan dat de vrouw urenlang rond de auto bleef stappen bij vriestemperatuur. Ze probeerde nog contact te zoeken met haar vriend, maar die nam niet meer op. Ze zocht beschutting onder de auto waar ze stierf aan onderkoeling. De rechtbank beschuldigt nu haar vriend, een man uit Tienen, van schuldig verzuim. De man riskeert tot 2 jaar celstraf, omdat hij geen hulp zou gebracht hebben aan een persoon in nood.- HCH

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email