Ga naar de inhoud

NOODKINDEROPVANG KOMT IN VOORMALIGE PASTORIE

HOEGAARDEN – Tot minstens 7 oktober blijft de kinderopvang MaMoeti en L’Olifant, op dezelfde site in Rommersom gesloten, door het Agentschap Opgroeien van de Vlaamse Gemeenschap. Dit na klachten van ouders over ‘blauwe plekken’ opgelopen door kinderen. Ondertussen bewoog de gemeente hemel en aarde om voor noodkinderopvang te zorgen. Deze zou in de pastorie in de Pastorijstraat komen. Die is op dit ogenblik niet meer bewoond. 

Er is voldoende geschikte ruimte in de oude pastorie

Burgemeester Jean-Pierre Taverniers: “Er zou opvang mogelijk zijn voor 18 kindjes. De begeleidsters die nodig zijn zouden kunnen blijven en op dit ogenblik zijn er twee bestaande crèches die willen meewerken. Want wij hebben die nodig, de gemeente heeft geen vergunning. Nu moeten de ouders nog beslissen of ze hun kind naar de noodopvang willen sturen”.

“Zo kunnen wij zien of het financieel haalbaar is voor de gemeente. Want stel dat er maar vier kinderen komen, dan kunnen wij daar toch moeilijk twee begeleidsters voor inzetten. Wat de pastorie betreft, volgens het brandweerverslag moeten er maar enkele aanpassingen gebeuren. En dan moeten we uiteraard nog zorgen voor de nodige bedjes en speelgoed, via Kind en Gezin”, aldus de burgemeester.- HCH