Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

NOG VIER ECHTE CAFÉS : 1698 HOEGAARDIERS TEGELIJK OP CAFÉ?

HOEGAARDEN – Het Laatste Nieuws ging op onderzoek naar het aantal cafés in elke gemeente in Vlaanderen en stelde in een bijdrage van 10 maart dat het aantal cafés met één derde gedaald is. Zo ook in de gemeente Hoegaarden.

‘Ook in de gemeente Hoegaarden is het aantal cafés doorheen de jaren afgenomen. Op tien jaar tijd zijn daar twee cafés verdwenen. Wetende dat er in 2013 nog zes waren, bleven er in 2023 dus nog vier cafés over. Zijn dat dan veel of weinig cafés in Hoegaarden? Om u wat meer een idee te geven: moesten alle inwoners van Hoegaarden op hetzelfde moment op café gaan en ze zouden zich gelijk verdelen over die vier cafés, dan zitten er in elk café 1.698 inwoners. Het gemiddelde in Vlaanderen is 1.591 inwoners per café.’, aldus Het Laatste Nieuws.

Den Venetiaen op het Gemeenteplein

Wat de onderzoekers er niet bijzeggen of weten is dat je buiten de vier traditionele cafés: Op de Brug, Den Venetiaen, bij Odette en de Bonheur, je ook nog in tal van andere gelegenheden terecht kunt voor een frisse pint.. Het zijn wel geen echte cafés, maar je kunt ook terecht in het Nieuwhuys, het Kapîttelhuys, en sommige dagen in de jeugdhuizen de Klup en ’t Paenhuys, de voetbalkantine, tennis- en hockeykantine, het parochiecentrum en dies meer.  En dan komt er nog de zomerbar Barravel bij. Uiteraard is dit veel minder dan vroeger toen er in Hoegaarden tientallen cafés waren.- HCH