Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

NOG KANS OM BRIENE EN FLORE TE STEUNEN VOOR HET WERELDKAMPIOENSCHAP TRAMPOLINESPRINGEN

HOEGAARDEN –  We deden reeds eerder een oproep om Flore en Briene te steunen voor hun deelname aan het wereldkampioenschap trampolinespringen. Omdat er weinig media-aandacht is voor deze sport moeten de jonge kampioenen dit zelf bekostigen, wel 3000 euro per gymnast. Vandaar dat acties werden opgezet. Wie hen wil steunen kan tijdens de Holle Wegen Jogging op zaterdag 16 september van 13 tot 17.30 uur nog terecht aan hun stand waar ze cupcakes verkopen. Burgemeester Jean-Pierre Taverniers deed hiervoor nog een oproep tijdens de raadszitting.

Klaar voor het wereldkampioenschap

Reeds 5 jaar trainen Briene Borgugnons (12j) en Flore Voets (11j), beiden fiere Hoegaardiers, bij Turn Around Bierbeek voor de sport trampoline. Op 27 mei 2023 werden ze samen Belgisch kampioen in de discipline “synchroon” in Brugge. Nu zijn Briene en Flore geselecteerd voor het WAGC, het wereldkampioenschap voor de jeugd,  in het trampolinespringen synchroon.

De gymfederatie GYMFED had een limiet opgelegd om naar het WAGC (wereldkampioenschap trampoline voor jeugd) in Birmingham, van 9 tot 19 november,  te mogen gaan.  Als enig Belgisch duo in hun leeftijdscategorie behaalden ze deze. Om dit te bereiken trainen de meisjes al 5 jaar 5x/week bij TurnAround Bierbeek. En nu is het zover. Wie helpt deze Hoegaardse toppers om hun droom waar te maken. Bekijk de steunacties waarbij men ook kan doneren hier.

Op  vrijdag 29 september zullen Briene en Flore ongetwijfeld al gehuldigd worden op het gemeentehuis bij de viering van alle kampioenen. – HCH