Ga naar de inhoud

NOG GEEN WITTE ROOK VOOR VOETBALACCOMMODATIE

HOEGAARDEN – Het gonst van de geruchten als zou er een overeenkomst gesloten zijn tussen de gemeente Hoegaarden en SC Out-Hoegaarden over de meerprijs van de bouw van de voetbalkantine en tribune, maar schepen voor Financiën Hans Decoster (CD&V) ontkent dit.

“De vooropgestelde prijs was 1,7 miljoen euro, en uit voorzichtigheid hebben we in de meerjarenplanning 1,9 miljoen ingeschreven. Nu gaat het al naar 2,4 miljoen euro en dan is er nog geen aannemer. Het verschil zal moeten dichtgereden worden. Pas als er klare wijn geschonken is tussen de verschillende partijen kan de gunning volgen en dan de start van de werken. En voorlopig is er nog geen overeenkomst. Er is dus nog geen witte rook, nog even geduld”, vervolgt Decoster.

Gewoon Wit oppositieraadslid Herwig Princen reageerde op onze vorige bijdrage hierover. “In het goedgekeurde meerjarenplan van 20 december 2022 staat dat het deel hoger dan 1,7 miljoen euro ten laste komt van de voetbalvereniging, en niet wat boven de 1,9 miljoen komt. Als er een wijziging komt moet dit zeker ter goedkeuring komen op de gemeenteraad, alvorens over te gaan tot uitvoering”.

Bij 1,7 miljoen euro kostprijs moest SC Out-Hoegaarden het eerste jaar 20.000 euro huur terugbetalen aan de gemeente, en de jaren daarna nog meer. Zien wat het wordt bij een nieuwe deal. – HCH

 

 

De kantine, tribune en kleedkamers © gemeente Hoegaarden

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email