Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

NIEUWE SPORTHAL IN GELDENAKEN : DE OUDE VLOOG LETTERLIJK WEG

GELDENAKEN – In 2010 werd de sporthal van Geldenaken al getroffen door een zwaar onweer en was een stuk van de sporthal ingestort. Op 28 juni 2016 vloog alles letterlijk weg bij een soort windhoos. Het was dus kwestie om een nieuwe hal te bouwen om de sportverenigingen in Geldenaken op te bouwen. Ondertussen werd einde mei dit jaar de nieuwe sporthal ingehuldigd. Het werd de nieuwe sporthal ‘de la Plaine de la Gadalle’. Deze ligt aan een zijweg van de Tiensesteenweg in Geldenaken.

Er werd beslist de nieuwe sporthal te bouwen op de ‘Plaine de la Gadalle’. Na twee jaar werken  zijn de installaties nu toegankelijk voor het publiek. Het gaat om een complex van 5600 vierkante meter. Totale kostenplaatje 11,5 miljoen euro, vooral ten laste van de Waalse regio, de provincie Waals-Brabant en de gemeente Geldenaken.

De nieuwe sporthal van Geldenaken © stad Jodoigne

Er wordt nog een zwembad bijgebouwd, dat tegen 2025 klaar zou moeten zijn, en er is ook ruimte voor een atletiekpiste, voetbal- en tennisvelden.  De zaal werd tijdens het weekend van 25 en 26 mei geopend met tal van sportevenementen. – HCH