Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

NIEUWE SPORTHAL KOMT IN ZELFDE OMGEVING

HOEGAARDEN – Gisterenavond was er een extra gemeenteraad in Hoegaarden in verband met de brand van de sporthal. Er was veel volk aanwezig en de geïnteresseerden kregen achteraf de kans om vragen te stellen. Niet alleen leden van verenigingen, maar ook mensen die in de omgeving van de sporthal wonen. Wat zeker is, is dat er een nieuwe sporthal komt, in dezelfde omgeving blijft, misschien niet exact op dezelfde plaats, maar toch aan de sportterreinen Tiensestraat.

Er werd al in Hoegaarden gespeculeerd of de nieuwe sporthal niet elders kon opgericht worden, maar de huidige locatie, tussen de scholen in, is de beste plaats.

De sporthal in betere tijden

“Het blijft in die omgeving omdat de grootste gebruikers de scholen zijn. En dat zijn toch de Vrije Basisschool Mariadal, het Speciaal onderwijs Mariadal, de leerlingen van de GBS De Polder, en van de GBS Doelstraat. En de sporthal moet daar centraal tussen blijven. We wachten nu op de samenkomst van de adviesraden om te zien of de Klup blijft meegaan in het verhaal van de sporthal”, aldus burgemeester Jean-Pierre Taverniers. Normaal opteert de Klup weer voor een locatie aan de sporthal. – HCH