Ga naar de inhoud

NIEUW ONTMOETINGSCENTRUM HAKENDOVER GEOPEND

HAKENDOVER – De eerste vergadering over de vernieuwing van het toenmalige OC Hakendover dateert van 30 september 2003. “Mijn eerste vergadering als kersvers schepen was begin 2011 met de verenigingen van het dorp over, jawel de oprichting van een vzw voor het beheer van het nieuwe ontmoetingscentrum”, vertelde Wim Bergé (CD&V), schepen van Vrije Tijd bij de stad Tienen,  bij de opening.

In Hakendover staat nu een gloednieuw ontmoetingscentrum. In de eerste plaats is de bouw en ondersteuning van deze centra een motor voor het verenigingsleven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de stad  de voorbije jaren fors geïnvesteerd hebben in ontmoetingscentra in de verschillende deelgemeenten en dit nog steeds doen. Dit OC  zal een boost betekenen voor het verenigingsleven in Hakendover.

Bij de opening van het ontmoetingscentrum © Wim Bergé

“Naast de ruimte voor verenigingen is dit OC ook voor de Hakedovenaars een rode draad doorheen hun leven. Je komt er letterlijk op alle belangrijke momenten van je leven: bij de organisatie van de leuke fases van het leven: een babyborrel, een communie- of lentefeest, een huwelijksfeest, een 18-jarigen fuif,…maar ook bij de meer droevige gebeurtenissen zoals verkiezingen of een koffietafel.”

“Wat onze ontmoetingscentra zo sterk maakt, is het beheer ervan door vzw’s van geëngageerde vrijwilligers die als goede huisvaders en huismoeders instaan voor hun OC. De mensen die deze taak op zich nemen verdienen alle lof. Bedankt hiervoor. Maar de uitdaging is groot. Hoe kunnen we steeds nieuwe vrijwilligers aantrekken en zich laten engageren? Hierbij doe ik een oproep aan alle vrijwilligers om de vrijwilligersteams van de verschillende OC’s te versterken.”

“Tot slot wil ik iedereen bedanken die aan de totstandkoming van dit OC heeft meegewerkt. Dank ook aan drie collega politici die er niet meer zijn: Tuur Dumont, Johan Dewolfs en Patrick Grootjans. Mijn bijzondere dank en waardering gaat uit naar de beheerders van het OC met Gerrit Smets op kop. Ik wens hem en zijn hele ploeg veel succes met de uitbating van het OC”, aldus schepen Bergé. HCH