Ga naar de inhoud

NIEUW CASHPUNT IN WERKING : NOGAL HEVIGE  REACTIES OP SOCIALE MEDIA

HOEGAARDEN – We maakten reeds eerder melding van de opening van het nieuwe cashpunt, aan de ingang van het sportcomplex ‘de Struysvogel’. Bedoeling is dat men daar alleen geld kan afhalen, niet storten. Ondertussen werd dit ook op sociale media gegooid, met daarop meestal zeer negatieve reacties. Hoegaarden mag nochtans blij zijn dat er nog een afhaalpunt blijft. In veel gemeenten is dat niet zo. Op termijn verdwijnen alle afhaalautomaten uit de banken. Bij de Post zou het nog wel even blijven, maar wie weet voor hoelang. Wel is het zo dat dit afhaalpunt best veiliger zou gemaakt worden. Iedereen kan zich immers achter dat hokje verschuilen.

De nieuwe automaten aan het sportcentrum

Hier een overzicht uit de meestal negatieve reacties op facebook.’ Een ideale plaatsing voor malafide bezoekers. Ze kunnen makkelijk parkeren en langs de Vroente  hebben ze een ideale vluchtweg. Eerst verstoppertje spelen en dan overvallen’’. Sommigen denken aan de privacy: ‘Maak een scherm tussen de twee automaten voor enige privacy. Ook aan de zijkanten en in het midden want de schermen zijn veel groter dan vroeger’.

Sommige denken aan veel agressie in de toekomst, vooral door ‘aangespoelden’.  Wij dachten dat die alleen aan zee zaten (nvdr). Anderen betreuren dan weer het verdwijnen van parkeerplaatsen, ook al omdat er naast nog laadplaatsen komen voor elektrische auto’s.. Nog volgens anderen gebruikt niemand nog cash. Maar vragen over de veiligheid, vooral ’s avond primeren. Anderen vinden het dan weer veilig omdat de politie daar dikwijls controles uitvoert. Sommigen vinden dat men het beter had ondergebracht in een leegstand pand. Nog anderen vinden dat men best cash geld afhaalt aan de kassa van Carrefour en Okay.

Maar er zijn ook heel wat mensen bij die vinden dat er in Hoegaarden veel te veel geklaagd en gezaagd wordt. Sommigen vinden zelfs dat de Hoegaardiers op Tienenaars beginnen te lijken, wat klagen betreft. – HCH