Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

NA GOUD IN TOKIO NU DIAMANT VOOR MONIQUE EN GASTON

MELDERT – Gaston Baron Roelants (86j) en Monique Vangoitsenhoven (80j) vieren op 22 april hun 60ste huwelijksverjaardag of hun diamanten bruiloft in Meldert aan de Molenstraat, waar ze al bijna 35 jaar wonen. Uiteraard een gelegenheid om te feesten.

Het diamanten echtpaar heeft één dochter Ann Roelants, die ook in Meldert woont en een kleinzoon Jaroa die ondertussen voetbalt in Bierbeek. Gaston is afkomstig uit Opvelp en Monique uit Tienen. “We zijn elkaar tegengekomen omdat ik een grote supporter was van Gaston”, lacht Monique.

Na hun huwelijk is het echtpaar in Leuven gaan wonen. “Ik heb op de Commissie van de Openbare Onderstand gewerkt, en daarna nog in Brussel o.a. op de dienst pensioenen. Gaston werkte toen heel hard, want hij plaatste liften. Daarna zijn we een sportwinkel begonnen aan de Diestsestraat in Leuven. Die hebben we een 30 jaar gehad tot in 1990. Gaston werkte toen als sportvertegenwoordiger voor Puma. Het is niet zo dat topsporters in die tijd geld kregen. Na de sportwinkel zijn we in Meldert komen wonen aan de Molenstraat”, vertelt Monique.

Vorig jaar nog kwam de hele straat samen om de 85ste verjaardag van Gaston te vieren. Monique werkt nog af en toe in de tuin, net als Gaston. Hij schildert ook nog en neemt dit najaar nog deel aan de kunstroute in Meldert. Verder speelt Gaston ook nog golf.

SPORTCARRIERE

Erevoorzitter van de Olympians Gaston Roelants was in 1964 in Tokyo gouden medaillewinnaar, samen met de betreurde Patrick Sercu bij het baanwielrennen.

Tokyo was een hoogtepunt voor deze uitzonderlijke atleet die op kampioenschappen 54 gouden medailles en 9 zilveren binnenhaalde. Gaston Roelants won viermaal de landencross en de San Sylvestercorrida in Sao Paolo, werd Europees kampioen op de steeple, behaalde medailles op het EK marathon, werd 34 maal Belgisch kampioen, zowel op de piste als in de cross, en had verschillende wereldrecords.

“Ik deed atletiek tot mijn 40ste, maar dan ben ik gestopt omdat men mij wilde verplichten bij de veteranen te lopen. Dat wilde ik niet. Ik ben dan overgeschakeld naar de competitie langlaufen en haalde tweemaal zilver en driemaal brons op de Belgische kampioenschappen, in een sport die zwaarder is dan atletiek.” Daarna is Gaston Roelants in de golfsport terecht gekomen, waar hij nog tweemaal kampioen van België werd bij de Senioren. Golfen doet hij nog altijd. – HCH

 ©HCH 

Print Friendly, PDF & Email