Ga naar de inhoud

N-VA PLUS TREKT NAAR KIEZER VERSTERKT MET LIBERALEN : OVERLOPERS REAGEERT SCHEPEN BRAM DELVAUX VAN BLAUW WIT

TIENEN – Onder het motto “Voor een welvarend Tienen” trekt ‘N-VA Plus’ naar de Tiense kiezer op13 oktober. ‘N-VA Plus’ is de vertrouwde N-VA-lijst versterkt door een aantal Tiense liberalen. Beiden trekken als één ploeg naar de Tienenaar en zullen ook na de verkiezingen één fractie blijven vormen. “We hadden al een tijdje een goede connectie met de mensen van de Tiense N-VA, maar het was pas deze zomer dat onze gesprekken verder en dieper gingen.” zegt Evi Serron,de voorzitter van de Tiense liberalen.

“Heel deze communicatie over de oprichting van N-VA Plus is wat mij betreft voorbarig want dit is niet goedgekeurd door onze partijleden. Zij zullen zich hierover nog moeten uitspreken de komende weken. Als sommigen bestuursleden willen overlopen naar de N-VA dan moeten ze dat doen, maar ik ben een liberaal en doe dit niet”, reageert Bram Delvaux.. 

De N-VA Plus groep

“We gaan de komende dagen en weken samen bekijken hoe we de krachten gaan bundelen en hoe we ons kunnen voorbereiden op de verkiezingen van oktober dit jaar. De voorbije uren ontving ik alvast veel telefoons en berichten van echte liberalen die duidelijk niet gediend zijn met deze gang van zaken”, besluit Bram Delvaux, schepen van de stad.

GROOTSTE WORDEN

 “Al snel ging het bij onze gesprekken over inhoud, de kernpunten en de visie die we belangrijk vinden voor onze stad. We zaten en zitten op dezelfde golflengte. Samen naar de kiezer trekken, is dan ook logisch en maakt de keuze voor de Tienenaar helder. Je ziet trouwens in verschillende steden en gemeenten dat er samengewerkt wordt. Sinds de nieuwe verkiezingsregels is het trouwens nog belangrijker geworden om de grootste partij te zijn. Net daar willen wij voor gaan. In het belang van de Tienenaar,” vervolgt Serron.

‘N-VA Plus’ trekt met 5 kernpunten naar de kiezer,” zegt Fabio Vanderlinden, voorzitter van de Tiense N-VA. “Een veilig en leefbaar Tienen, een welvarend Tienen, Tienen als bruisende stad en Tienen Vlaams en groen”. Over de 5 kernpunten waren we het als ‘N-VA Plus’ al snel eens, we voelen dan ook duidelijk deze noden in onze stad. Als N-VA zijn we heel tevreden dat er sterke mensen zoals de Tiense liberalen onze ploeg komen versterken. Samen willen we met ‘N-VA Plus’een mooie verhaal schrijven.”- HCH